29 окт. 2008 г., 09:51

Дъждовно момиче 

  Поэзия
840 0 9
Дъждовното момиче се събуди
с една последна капка на дъжда.
Сноп дъги. Какво красиво утро!
Каква прекрасна рожба на съня!

Във улуците събираните капки
потропваха по стария перваз.
Облаче отгоре с бели лапи
привикваше я: "Хей, ела, ела!"

Едни красиви ветрени мъниста,
едва понесли всичките листа,
цялата пътечка с тях почистиха.
И всичко бе обвито в самота.

А някъде момиче се събуди
с една последна капка на дъжда.
Но в леглото, като нощ след пълнолуние,
не трептеше нито капка светлина.

Във очите й събираните капки
потичаха по нежните страни.
Малко кученце до нея, с бели лапи,
с един отскок леглото изкачи.

Едно красиво перлено мънисто,
едва искрящо в нейната ръка,
подсказа й навън, че пак е чисто.
И тя видя през мокрите стъкла.

... На прозореца дъждовното момиче
се оглеждаше във всички ветрове.
И не спираше със трепет да наднича,
за да зърне пак дъждовното момче...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??