13 апр. 2007 г., 21:29

Дъждовно утро 

  Поэзия
1833 0 10
 

Водни струйки по стъклото,

музика в дъждовен ритъм,

сънена протягаш се в леглото,

а аз от красотата ти отпивам.


Целувам трепкащи клепачи,

ефирно, бавно ги допирам,

устните ми те закачат,

вълнуваш се, а аз не спирам.


Не спирам и разгръщам ти косите,

вдишвам свежест, красота,

пръсти тръпнещи преплитам,

в бляскава, копринена смола.


По плътта ти ходя като коте,

със лапички от огнени целувки,

разпилявам нежност на потоци,

следвам твоите извивки.


А те отвеждат ме в света ти,

в света ти крехък и божествен,

а там летял съм... колко пъти,

от чувства в багрите на есен.


И в тебе искам да остана,

за дълго, колкото се може,

да будя те с целувка ранна

и всяка утрин да е от любов дъждовна.





© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??