Събуждам се, вали навън.
Дъждът ме връща в моя сън,
където спокойствие цареше
и валеше ли, валеше...
Прозорец с усмивка отварям
и в мечтите си се забравям.
Птичка от гнездото си излита,
аромат на дъжд във стаята връхлита.
Толкова се наслаждавам,
че разходка под дъжда си пожелавам.
Без да мисля много, вън излизам,
в магията на дъждовния ден навлизам
Цветя наоколо цъфтят,
птици безброй в небето летят.
Върху мен се сипят капчици свежи,
изживявам си всички копнежи.
Колко хубаво е, че дъждът ни е посетил
и всичко лошо сякаш е измил.
Светът сега от доброта сияе,
който през моите очи го види, ще се смае...
Под чадъра всеки се усмихва
и шум всякакъв затихва...
Тишината е толкова красноречива,
и невероятна, и красива...
Малко по малко дъждът намалява
и слънце между облаците засиява.
Дъждовни капки светлината отразяват
и слънчеви лъчи между цветята заблестяват...
Сбъднат сън в реалността преживявам
и в сив дъждовен ден красотата прозрявам
Спокойствие навред цари...
и вали ли, вали...
© Росица Все права защищены