14 апр. 2021 г., 07:21  

Дъждът 

  Поэзия » Другая
204 2 6

Дъждът е дантела омайна

от капчици бод подир бод.

Изплетена бавно и тайно

от феи на синия свод.

 

Дъждът е ефирна завеса

след дълъгия слънчев спектакъл,

в който капризна принцеса

бърбори с мъдър оракул.

 

Дъждът е магична завеса,

антракт между два епизода.

Едни го намразват, а други харесват...

Какво да се прави. Природа!

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??