14.04.2021 г., 7:21 ч.  

Дъждът 

  Поезия » Друга
202 2 6

Дъждът е дантела омайна

от капчици бод подир бод.

Изплетена бавно и тайно

от феи на синия свод.

 

Дъждът е ефирна завеса

след дълъгия слънчев спектакъл,

в който капризна принцеса

бърбори с мъдър оракул.

 

Дъждът е магична завеса,

антракт между два епизода.

Едни го намразват, а други харесват...

Какво да се прави. Природа!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??