Дъждът като смъртта
Дъждобрански дни,
мокри хора се оплакват.
Някои даже псуват капките,
кой ли стряскат?
Други, дъждофили,
чувстват със дъжда.
Мокри и щастливи
не бързат да се приберат.
Всеки с проблемите си
и нищо общо с дъжда,
природно явление.
Като смъртта.
© Братан Все права защищены