Дългото търсене на несрещнатото
Дълго гледах към теб –
изгоряха очите ми.
Дълго виках по теб –
онемях.
Дълго тичах след теб –
уморих се от скитане.
Дълго мислих за теб –
полудях.
Търсех път –
Боже, колко се лутах.
Търсех обич –
оказа се блян.
Търсех храм –
дом за моите чувства.
Търсех сън –
но се будех в капан.
Срещах много любов –
и препълних сърцето си.
Срещах жажда –
живял съм във грях.
Срещах всичко, което можах –
но проклет да съм.
Среща с теб... втори път –
не посмях.
© Александър Калчев Все права защищены