9 окт. 2017 г., 10:16

Дзен 

  Поэзия » Философская
531 2 2

 

 

Тъгата е усещане за  липси

в  битието ни  духовно.

Напразни са усилията ни  

да ги запълним с титли, с вещи.

Защо човекът е устроен тъй,

все да иска …още, още, още.

Еволюцията на духа е път –

застлан с ламтежи  грешни.

Във вечното противоборство

между материя  и дух изначален

покоят е химера недостижима,

изкушаваща душите ни вечни.

Топят се, топят се всички липси

само когато Светлина, Истина, 

Свобода и Път – без принуда –

доброволно помежду си съюзят се.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??