20 февр. 2009 г., 07:06

* * * 

  Поэзия
491 0 1

Изтъканата от грях блудница била,

нали човек съм? - казва тя сама.

И пали пак цигара, готова да сгреши,

сякаш някой казва и - давай, това го можеш ти!

И пак се губи в кръга порочен, димен, мрачен и обречен,

и пак забравя да погледне към небето,

венчаната за своя грях, обречена на свойта бледост.

 

По пътя никъде не водещ открива тя греховна дързост.

Малко камъче за спънка и припомня,

че тук на земята всички сме смъртни...

 

© Гери Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубава идея, може би може да стане още по добре.
Предложения
: ??:??