30 мар. 2016 г., 18:51

Един живот се ражда 

  Поэзия » Другая
294 0 6

Със майчиното мляко,

от бащината кръв,

един живот се ражда

с неземна даже стръв.

И тоз живот пораства-

изгражда се човек.

И да е здрав- се моли,

и да е жив...до век.

От пътищата- много,

един ще избере.

И тайните житейски

на път да разбере.

Че всяко нещо става

за  зло и за добро.

Че чест не се купува

със злато и сребро.

И че от лоша дума

остава и кертик.

Загуби ли духът си,

остава си скептик.

А с вдигната главица

да жъне всеки цвят

така, че да напусне

достойно този свят.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??