Един отряд по пътя към мечтите
Блести в тъмнината открит Оптимизъм,
посочвайки пътя към Блян и Мечта!
До него Инатът, с почти героизъм,
раздухва, пропита в заблуди мъгла!
А Волята, негова малка сестричка,
в гората от норми прокарва пътечки!
Решителност води стремително всички,
към нещо голямо, незнаеща пречки!
Едно Постоянство отзад се клатушка,
но в труден момент се оказва водач!
Умът ̶ снайперист, с непропускаща пушка
е сигурен техен, невидим пазач!
Напред, в авангард, от опасности пази,
със кучешки нюх, Интуиция силна,
а трябва ли някой Проблем да се гази
е там Смелостта ̶ канарата стабилна!
Но допитват се всички до знаещи двама ̶
Прозрение в цялост и Мъдрост узряла,
че пред тяхната мощ, дето граници няма,
и Химера би бялото знаме развяла!
© Марин Цанков Все права защищены