10.10.2010 г., 20:35 ч.

Един отряд по пътя към мечтите 

  Поезия » Философска
540 0 5

Един отряд по пътя към мечтите

 

Блести в тъмнината открит Оптимизъм,

посочвайки пътя към Блян и Мечта!

До него Инатът, с почти героизъм,

раздухва, пропита в заблуди мъгла!

 

А Волята, негова малка сестричка,

в гората от норми прокарва пътечки!

Решителност води стремително всички,

към нещо голямо, незнаеща пречки!

 

Едно Постоянство отзад се клатушка,

но в труден момент се оказва водач!

Умът ̶ снайперист, с непропускаща пушка

е сигурен техен, невидим пазач!

 

Напред, в авангард, от опасности пази,

със кучешки нюх, Интуиция силна,

а трябва ли някой Проблем да се гази

е там Смелостта ̶ канарата стабилна!

 

Но допитват се всички до знаещи двама ̶

Прозрение в цялост и Мъдрост узряла,

че пред тяхната мощ, дето граници няма,

и Химера би бялото знаме развяла!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??