12 июн. 2023 г., 04:31

Eдин печален вейхайвей 

  Поэзия
168 2 2

ЕДИН ПЕЧАЛЕН ВЕЙХАЙВЕЙ

 

... дали в детайлите живях, или във главното? – не зная,

на стих между сълза и смях тъй и не свързах двата края,

един печален вейхайвей, изтърсил ви се в час на скука,

с любов пошепнал ви здравей, и изфирясал от Фейсбука,

не се замислях ни за миг! – защо живот живях нелесен,

 

каквото пях, бе стон и вик, каквото плаках, беше песен,

и днес – дъртаче към стоте, поело си с с любов по Пътя,

си дишам – чист като дете – ума ми нищо не помътя.

Човек ли срещна, ми е брат! – дори във вълчата бърлога.

Вървя с Любов през този свят и всеки миг ми е от Бога.

 

11 юний 2023 г.

гр. Варна, 20, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • каквото пях, бе стон и вик, каквото плаках, беше песен,
    и днес – дъртаче към стоте, поело си с с любов по Пътя

    Ааа, не не! Стоте са далече
  • Всички мигове са ни от Бога, но не всички го осъзнаваме. Много хубаво!
Предложения
: ??:??