Имаше един професор -
хъркаше като компресор.
Бе масивен. При това
беше с дървена глава.
Имаше един кълвач.
Дали някой го научи,
или просто тъй се случи -
щом професорът излезе
на разходка край реката,
ще се спусне от върбата,
ще му кацне на главата,
и по нея барабàни,
и със бръмбари се храни!
© Ангел Чортов Все права защищены