29 нояб. 2006 г., 21:59

Един урок от мен 

  Поэзия
609 0 2
Един урок от мен

Имало е време, когато си била щастлива,
Далеч в миналото, преди да срещнеш реалността.
И тогава мрак обви душата ти
И сядаш повече не ще да има светлина.
И точно в този миг...  миг преди
И последната капка надежда да падне
Отвори широко очи и виж
Красотата погрозняла
Доброто, станало лошо.
Всъщност защо пък всичко да е лошо?
Затвори очи и си представи,
Че знаеш къде точно се намираш ти.
А веднага след това се събуди
И на същото място се озови!
На съдбата нищо не оставяй,
Сама си стани съдба и ще избираш
Само верният път на сърцето.
Единствено на себе си разчитай
И “приятелите” не закриляй.
Не знаеш, когато ще той да те препъне,
По пътя, по които си поела.
Живей с мечтите си,
Но винаги ги ти постигай.
Дори живота ти смисъл да няма,
Потърси го и намери промяната!
Не се оставяй течението да те отнесе.
Намери щастието, любовта, които те очакват.
Срещни човекът, роден само за теб...
И прочети стихотворението до край с него!
Недей да спираш, недей да се колебаеш
Туй само ще ти попречи да стигнеш,
До там, където си решила.
Пътят е пред теб, вече няма спиране назад
Дори не можеш да се обърнеш.
Забрави онова, което си била.
Вече си нов човек... силен... смел.
Никой не може да ти се опре.
Това е само началото на една нова история,
А краят й... Той зависи само от теб.

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е нещо като да накраш всеки да бъде по-силен и сам да определя живота си...
  • "Дъра-бъра... три чадъра" -
    думи хвърлени на къра!
Предложения
: ??:??