20 нояб. 2018 г., 20:28

Единствени 

  Поэзия
388 0 4

Красив е танцът по леда,

по стъкления под кънките пеят.

Рисунката на своята мечта

художниците по платното с дъх ще слеят.

 

Изгубвам се във синьото небе,

във твоите очи единствено потъвам.

Разливам се по твоите брегове,

дали съм будна или може би сънувам.

 

Във залива на нашите надежди

нова приказка започва – свети на надеждата свещта.

Преплели пръсти, в сенчесто лъчисти делници,

единствени сме в свечеряващия кадър на нощта.

 

Единствени минаваме под свода звезден,

Пристъпваме под лунен лъч, а истината е една –

Ти Всемогъщи, ни венчаваш с пръстен вечен.

Обвързваш нас – единствен мъж с единствена жена!

 

Красив е танцът по леда,

по стъкления под кънките пеят.

Рисунката на своята мечта

художниците по платното с дъх ще слеят.

© Мария Все права защищены

Посвещавам тези редове на единствения ми любим моят съпруг –
по повод деня на християнското семейство
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??