ЕДНА ЖЕНА
Една жена върви през този град.
Една жена навярно мене търси.
Наднича в кръчмите и тръгва пак,
и подминава всички църкви!
Върви жената все към мен.
Скъсява разстояния и хора,
а когато дойде онзи ден,
във който тя ще рухне от умора,
ще мога ли да я спася?!
Жената става много слаба,
когато е пребродила света
и всички кръгове на Ада...
Една жена върви през този град.
Наднича в кръчмите и търси
навярно мен...или мъжа,
пред който тя да се прекръсти!
Емил Стоянов
© Емил Стоянов Все права защищены