Oct 26, 2022, 10:22 AM

Една жена 

  Poetry
280 2 3

ЕДНА ЖЕНА

 

Една жена върви през този град.

Една жена навярно мене търси.

Наднича в кръчмите и тръгва пак,

и подминава всички църкви!

 

Върви жената все към мен.

Скъсява разстояния и хора,

а когато дойде онзи ден,

във който тя ще рухне от умора, 

 

ще мога ли да я спася?! 

Жената става много слаба,

когато е пребродила света

и всички кръгове на Ада...

 

Една жена върви през този град.

Наднича в кръчмите и търси

навярно мен...или мъжа,

пред който тя да се прекръсти!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??