27 апр. 2013 г., 09:39  

Една любов 

  Поэзия » Любовная
523 0 0

Една любов бе за двама,
в една любов сам той остана.
Една любов мечта му беше,
за една любов цветя береше.

 

Буреносна бе една любов,
гръмка като вълчи зов.
Буреносна бе една любов,
ала стопляше ги в света суров.

 

Носеха я, любовта едничка,
в сърцата си; пазеха я - любовта.
Отглеждаха я като малка птичка
и пуснаха я най-накрая - да опознае що е свобода.

Една любов за тях си бе,
една любов единствена, неповторима.
Към една любов сърцето му зов -
една любов и топлата камина.

© Дамян Атанасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??