22 мая 2016 г., 11:13

Една любовна нощ 

  Поэзия » Любовная
725 2 7

 

 

Във стаята ми влезе тъмнината, 
развяла грива, сякаш за езда,
в прозореца усмихна се луната, 
към мен политна падаща звезда.

За нощ любовна само с теб мечтая, 
запомнящо красива да искря,
и да усетя, как достигам Рая, 
а всъщност в твоя огън да горя!

 

Да ме докосваш с устни топли,
 в дълбоки чувства да се потопя
и само мойте тихи вопли 
ти да изпиваш жадно със уста.

Да ме извайваш с пръсти нежно, 
като богиня с огнена душа,
с очите впити в мен копнежно, 
да ми отнемаш пак дъха.

 

Ако в такава нощ изтлея, 
ако остана само в пепелта,
аз знам до сутринта от нея, 
че ще възкръсна с любовта.

В такава нощ не се умира, 
във нея двойно се живее,
за нея всичко друго спира, 
сърцето само тихо пее!

 

За нощ любовна с теб мечтая, 
запомнящо красива да е тя,
за да усетя как достигам Рая, 
а всъщност в твоя огън да горя!

 

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??