29 мар. 2007 г., 22:10

Една сълза 

  Поэзия
930 0 2
Отрони се една сълза...
сълза събрала болка, страх, тъга...
Отрони се и падна на тревата,
сля се със росата...

Отрони се една сълза...
безкрайно чиста и сама...
Сълзичка мъничка и свята...
изгуби се сред светлината...

И така си капеха сълзите,
а със тях се губеха мечтите.
Скриваха се нейде сред росата...
изчезваха... топяха се в тъгата...

Тъжно бе момичето красиво,
седеше на тревата...
капеха сълзите...
проклинаше мечтите...

Изгуби тя една любов несретна...
отхвърлена, отчаяна, сама...
Спомни си за целувка сетна...
възкръснала в съня...

И пак отрони се сълза...
и падна на тревата...
събрала болка, страх, тъга...
една последна, истинска сълза...

© Ди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??