27 авг. 2019 г., 12:37

Една звездичка ми намигна 

  Поэзия » Любовная
438 5 19

Една звездичка ми намигна...

Ах, тази палавница луда -

Не мога, знае, да я стигна,

дори превърнат в пеперуда...

 

А толкова да я желая,

че виждам я и през деня

дори затворен в свойта стая,

във плен на тежка самота.

 

   *****

 

Една звездичка от небето падна

към мене, със кристален звън -

Поех я в шепата си жадна,

и приласках я в своя сън...

 

А тя със топла светлина

обгърна ме, митично чудотворно,

превърна ме и мене във звезда,

и взе ме във небето си просторно.

 

   *****

 

Недей обаче ти търси

с очи нагоре в небесата

да видиш нас, във две звезди -

Знай, пак една, че е звездата...

 

05.01.2017.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??