14 февр. 2020 г., 10:42

Едно благодаря 

  Поэзия » Свободный стих
494 0 0

  

Живееш ти един живот изпълнен с щастливи, но и с тъжни моменти.

Вкопчваш се в дълбочината на своята същност и откриваш притеснения, тревоги, радост и несполуки.

 

Казваш си : Защо това продължава да се случва все на мен? - а после всичко отминава за миг ден след ден.

 

Обичаш като даваш частица от теб или поне искаш да промениш някой чужд мироглед,
но туй чувство спохожда те секунда след секунда и чуваш в един момент шепне ти

твоя глас и ти казва:

 

Човеко! Не тъгувай и не скърби, защото всички знаем, че животът е кратък и няма нужда да гледаш с празен поглед към земята, защото ти си господарят на съдбата. 

 

Копнеж има един, който утопичен може да бъде дори, но ти знай все някак може да се издигнеш от пепелта и да полетиш отново като Феникс, който прелетява смело над света.

 

Продължавай да следваш ти своите мечти, но най-вече помни : Надявай се на утре, но днес приеми, че няма ден като този, който да блести така ярко както никой друг ден, защото ако не си сам то какво по-хубаво от това, наречи го късмет или съдба - ще ти кажа само едно благодаря!!

© Иван Абушев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??