20 сент. 2014 г., 10:11

Едно цветче 

  Поэзия » Для детей
531 0 5

 

Обичаме да пазим

неща от свиден час.

Така си го запазих

във спомена и аз.

 

Треперещо и свежо,

със крехко стъбълце –

едно цветченце нежно

във моите ръце.

 

За първия учител

на малкия юнак –

към Слънцето политнал,

че става първолак!

 

Така си го запазих –

от родния ми кът

едно цветче до днеска

споделя моя път.

 

Из новата ми книжка "Шарено хорце"

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??