30 мар. 2012 г., 22:06  

Едно хрумване в час по музика 

  Поэзия » Оды и поэмы
848 0 2

В Русия велика той се роди.

И с литературата си света претвори.

Умря упрекван и критикуван,

но във вечността делото му още се практикува.

 

Написа творби за бъдещите поколения.

Творби обаче не за всички настроения.

Пресъздаде живота така, както го вижда

и такъв, какъвто ще бъде, когато след време приижда.

 

Остави на хората не само една литература.

Той им подари нещо повече - подари им култура.

 

И докато свят светува

и времето преминава,

то той ще се помни

и няма да избледнява.



( Посвещава се на великия Фьодор Михайлович Достoевски)

© Аксел Роуз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??