16 сент. 2009 г., 09:46

Едно лято 

  Поэзия
549 0 1

Едно лято кехлибарено

                          за теб ще ми спомни,

когато  тичах по поляните

                           с дъхава мащерка

 и плетох венци

                          от вратига и еньовче.

 

Едно лято отминало

                          за теб ще ми спомни,

когато вън ще е зима,

                           а аз ще пия чай

                                       край камината.

 

Едно лято забързано

                           за теб ще ми спомни,

когато поздрав ти пратих  по птица –

 

дано те намери,

да ти разкаже за мене,

че те чакам отвъд планината

да те закича с венеца от еньовче.

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??