Едно лято кехлибарено
за теб ще ми спомни,
когато тичах по поляните
с дъхава мащерка
и плетох венци
от вратига и еньовче.
Едно лято отминало
за теб ще ми спомни,
когато вън ще е зима,
а аз ще пия чай
край камината.
Едно лято забързано
за теб ще ми спомни,
когато поздрав ти пратих по птица –
дано те намери,
да ти разкаже за мене,
че те чакам отвъд планината
да те закича с венеца от еньовче.
© Ваня Всички права запазени