1 окт. 2008 г., 13:35

Едностаен 

  Поэзия » Любовная
708 0 0

На прага на душата ми се спря веднъж,
поиска пак сърцето ми под наем.
Но не отворих - ключът ръждясал бе от дъжд,
а "апартаментът" - едностаен!
  Прогоних те.

 

С лъжите ми, наместо сянката след теб, си тръгна;
не стъпки, а мечтите ти за нас останаха в прахта.
А после плачех, с вълшебство няма да те върна,
но от безсмислено упорство не показах "любовта".

 

Но ти забрави раните, а болката си скри в очите,
така за мен специален поглед бе избрал.
Със коренно различна си прекарваш дните
и търсейки възмездие ме бе предал!

 

Други, приютявани в последствие,
опитах да оприлича на теб по спомен.
Знам: беше грешка, бе повече от бедствие,
те бяха просто дим... при това отровен!

 

2001 г.

© Николина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??