Едва ли някой, ще си спомни,
че някога и аз съм бил.
Сълза едва ли, ще отрóни
поникнал сам над мен бодѝл.
Едва ли вятърът, ще плаче,
зает да кърши дървесá.
И може би едно сираче,
ще ме оплаква във нощта.
Щурец подпрял глава със лакът,
ще свири там над гроб студен.
И пътят ми, ще бъде кратък.
И аз, ще бъда опростéн.
© Хари Спасов Все права защищены