Егоцентризъм
Къде е центърът и кой е завъртял
кълбото, заедно с него нас?
Ти казваш:”- Аз”. Прости, не си познал,
наивно е, но смятам, че съм Аз!
За жалост, всички мислим си така,
животът ни - един безкраен спор,
отявлен егоизъм е това,
а Дарвин ни говори за подбор!
Това е нещото, което бута
Историята, Времето и Нас
и още от на майките си скута
крещим: ”Това съм аз! Това съм аз!”
1993
© Манол Манолов Все права защищены
Егоцентризма е на някои в кръвта!
Комплименти!