Dec 28, 2008, 5:06 PM

Егоцентризъм 

  Poetry » Phylosophy
1314 0 2

Егоцентризъм





Къде е центърът и кой е завъртял
              кълбото, заедно с него нас?
Ти казваш:”- Аз”. Прости, не си познал,
               наивно е, но смятам, че съм Аз!


За жалост, всички мислим си така,
             животът ни - един безкраен спор,
отявлен егоизъм е това,
             а Дарвин ни гов
ори за подбор!


Това е нещото, което бута
             Историята, Времето и Нас
и още от на майките си скута
             крещим: ”Това съм аз! Това съм аз!”


1993

© Манол Манолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??