18 авг. 2021 г., 09:40

Егоистът 2 

  Поэзия » Другая
314 0 2

Егоистът е сляп, безразличен

към всичко, що не го касае,

затова само от себе си е обичан,

всеки от него бяга, за него нехае.

 

Егоистът само себе си признава,

вълнува го хладилника само,

другите хора тъпче, унижава,

на никой никога не подава рамо.

 

Егоистът е сам и приятели няма,

никой в нужда не му помага.

Маска си слага за кумова срама,

но лесно се разкрива и излага.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??