Егоистът е сляп, безразличен
към всичко, що не го касае,
затова само от себе си е обичан,
всеки от него бяга, за него нехае.
Егоистът само себе си признава,
вълнува го хладилника само,
другите хора тъпче, унижава,
на никой никога не подава рамо.
Егоистът е сам и приятели няма,
никой в нужда не му помага.
Маска си слага за кумова срама,
но лесно се разкрива и излага.
© Георги Всички права запазени