Eх, Реката
/реминисценция/
Пеликани се спускат в реката
и пълнят своята гуша.
В пояса някой обира уплашен
последната круша.
В дъждовно очакване тръпне
крайбрежна върба.
Ала вяра има една…
Припев:
Eх Реката, eх Реката
с мен остава…
Тя навярно, е която ме спасява.
Пред полет далечен събира се
щъркеловото ято.
Свири в тръстиките песен прощална
умореното лято.
Гларус самотен, яхва сиротен
последна вълна.
Но любов остава една…
Припев:
Eх Реката, eх Реката
с мен остава …
Тя навярно, е която ме спасява.
Михаил Жеков
© Майк Все права защищены
Хубаво, хареса ми!
И си представих Дунав...
Поздрави!