Учителю, учителю,
изненадвам ли те как си знам всеки урок?
Много добре ми ги преподаваше,
пък и аз бързо уча...
Професионално си играя с хората.
Майсторски слагам маската,
прецизно разбивам мечти
и със стил се усмихвам на сълзите...
Добре съм си научила –
да не боли, когато си отивам
и да не плача, когато изтривам целувките...
А романтичното?
Всеки ден го търкам от себе си в банята,
всеки ден мия стремежа към нежност от порите...
Прилежна ученичка съм...
Какво ще кажеш?
ОБИЧАШ МЕ?!?!?
Ха – не ме интересува !
(Какво ти става?!
Учителю... май вече те надминах!)
03.02.2007
© Вени Николова Все права защищены