Велика е земята наша
родила с мъки, свойта свобода
герой хиляди затрила
за нашата мечта...
мечта, да бъдем хора
като всички по света...
мечтатели, дарители на слово
учители от древноста.
а днес отворили очи в тъмата
не виждаме дори свеща,
която запалили сме за това
да гоним лошото в света.
Вече вълци сме, гадняри...
дори към свойте деца.
не търсим ничие разбиране
копнеем само за пара.
А после искаме от всички
прегръдка, извинение и съжалявам.
Но туй не стига...питам вас
не сме ли демони, който...
убиваме човека в нас.
© Ангел Все права защищены