2 июл. 2020 г., 00:35

Ехото на слънчогледовото лято 

  Поэзия
484 5 3

Възкръсна слънчогледовото време,

роди се топло лято и при нас.

Земята във горещината дреме –

очаква сенчест и прохладен час.

 

А птиците играят си с водата,

прелитат в сенките от клон на клон.

Сега „Плодът“ узрява на земята,

подвластен на природния закон.

 

И само слънчогледите красиви

се справят с тая дивна мараня.

Поглъщат топлина, така са живи

в отблясъците ярка светлина.

 

Туй жарко Слънце, хич не жали никой,

лъчите му са огнени стрели.

В душата моя непрестанно бликат

на юли съкровените искри!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??