Ей тъй, седя
и събирам дихания
от всички птици,
обезумели в летежа си.
Ей тъй, седя
и се питам - в зениците
има ли капчици
от най-соленото мъртво предчувствие.
Не ми е писано да бъда чучулига.
Сричам.
Живея се в отломки от зачатия
и, без да ща, раздавам пълнолуния,
които предварително зачерквам с непонятност.
© Полина Все права защищены