27 дек. 2013 г., 19:39

Ежедневно 

  Поэзия » Гражданская
470 0 2

 

 

По-силно е от теб това, разбирам -

да се поровиш в нечий друг живот.

И в роля на приятел се гримираш - 

пореден  „съпричастен” ход...

                                     

Наивници да искаш – има много,

приятелски настроени очи,

готови да приемат твоя поглед,

макар лъжата много да личи!

 

Разбираш, че това е грешно,

усещаш и понякога тежи,

но толкова е хубаво горещо

да се поровиш в чуждите беди!

 

Да знаеш, че и други страдат,

да им направиш даже „реноме”,

за теб ще е добра награда,

когато клюката дъх нечий спре!

 

По-силно е от теб, за жалост,

не можеш да си над това,

и всичките ти качества на халост

отиват, та се не видя!

 

 

© Екатерина Спасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сериозен въпрос повдигаш, но нещо не предизвиква коментари. Варум?!
Предложения
: ??:??