По-силно е от теб това, разбирам -
да се поровиш в нечий друг живот.
И в роля на приятел се гримираш -
пореден „съпричастен” ход...
Наивници да искаш – има много,
приятелски настроени очи,
готови да приемат твоя поглед,
макар лъжата много да личи!
Разбираш, че това е грешно,
усещаш и понякога тежи,
но толкова е хубаво горещо
да се поровиш в чуждите беди!
Да знаеш, че и други страдат,
да им направиш даже „реноме”,
за теб ще е добра награда,
когато клюката дъх нечий спре!
По-силно е от теб, за жалост,
не можеш да си над това,
и всичките ти качества на халост
отиват, та се не видя!
© Екатерина Спасова Всички права запазени