В обед късен на един април,
двама тръгнахме да купим куче.
Планът таен пак съсед разкрил
казваше,че по-добре е внуче.
Там ни чакаше във магазина
в стар кашон,сред кучешка храна.
Черна топка,стъклена витрина,
две очи огромни,казващи ела.
Ден по ден,година след година,
неусетно стана радостта ни.
Топъл лъч в човешка люта зима,
верен страж без подлост и измами.
Толкоз бързо времето препуска
и априли много се редиха.
Старостта ръка над нас разпуска,
а мечтите вече се разбиха.
Днес при мен е кротко притаена
с малката муцунка,поглед мил.
Аз до нея със глава склонена,
благодарен на един април.
© Хари Спасов Все права защищены