Всичко ти се полага
В лоното
На мрака
Изконното
Бракът
С оназ разблудница
Несретница
Пърха с криле –
Уж столетница
А прахта ти събира
И с нея завива
Раните дневни
На нощна лампа
В охтения извира
Догарящ пламък
И как да си безучастен
Роб на сластта
На живота пленник
Извечен
И тая вечер лампата свети
Господар ще си утре
А днес – ще сте слети
С оназ разблудница
Несретница
Единството твое
В което ограбен
Седиш
неспокоен
Плачът ти е сълзи
От сол
Душица –
Пробойна
Хулиш си Бога
За свята отрова
Погълната
Тайно
Толкоз наяве
Че и сам да опиташ
Да бягаш
Накрая
Ще те върне
Прикован ще бъдеш
Ще бъдеш на святото тайнство
И един ще си
Един
На цялото
Нивга несрещнат
Отдавна познат
Път си не знаеш
На пътища богат
© Андромеда Все права защищены