11 апр. 2013 г., 18:23

Ела, лято 

  Поэзия » Белые стихи
426 0 0


С атлазената морска шир,

с бели дантели пробягващи

и плажът с пясъка фин,

бляскав брокат сякаш е...

 

В безвремие да съзерцавам,

да събирам миди без бисери...

Там далеч лодка да плава,

нежен бриз да милва косите ми.

 

Да слушам плисъка на вълните.

Когато е бурно, сърдито,

да ме гали с пяна разбита

и лекува раните скрити.

 

В ръцете ти солени

очи ще притворя, дъх ще стая.

Ще се отпусна в теб уморена,

пулсът ще слея с всяка вълна.

 

 

Ще гледам сребристия път към луната

и всяка отразена светлинка.

Сутрин ще срещна изгрева в злато,

с чайки и гларуси ще полетя.

 

 

                                                       Женя  Христова

© Женя Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??