28 февр. 2014 г., 01:10

Ела сега 

  Поэзия
722 0 5

Ела сега. Докато още имам

коси като нощта. И топла гръд.

Ще ни ограбят идните години

и ще е късно следващия път.

 

Ела сега. Сега съм още млада.

Жарава от душата ми вземи

и запали онази вечна клада,

където от любов да изгорим.

 

Ела сега! Сега ела, за Бога!

Изпих до дъно чашата с тъга.

Ела сега, докато още мога

да се превръщам в огнена дъга.

 

Ела сега! Очите ми са пълни

със много неизплакани сълзи...

До капка ги изпий, преди да съмне,

и в капчици любов ги превърни.

 

Ела, преди да почне листопада!

Небето този грях ще ни прости.

Ела сега. Сега съм още млада.

И тъмна нощ са моите коси... 

© Гълъбина Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??