24 мая 2018 г., 10:06

Елексир 

  Поэзия » Оды и поэмы
1232 1 2

 

Елексир

 

Разсъмва се, небето посивя,

и слънцето надникна зад баира,

огрявайки огромните поля посяти с еликсира.

 

Заприпкаха човеци като ято,

събирайки безценната храна,

и всички бяха твърдо убедени ,

че тяхната храна е най добра.

 

Поставяха я в огромни бъчви,

отглеждаха я с любов, прибавяха и капчица магия,

като я шепнеха с надслов.

 

И най накрая той потече, цвета му беше като кръв,

и никой смъртен не отрече,

че аромата му кат стръв е,

 за нас и боговете.

 

Дойдоха те с златни колесници,

направени от слънчеви лъчи,

отпиха, прецениха и поблагодариха,

на майсторите дръзнали сега,

с боговете да се мерят

в направата на вино от лоза.

 

Христо Христов

 

© Hristo Hristov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??