Какво да правя тук?!
Сам или с някой друг...
Ти ли ще ме спреш?
Виж, че всеки втори е невеж.
Искам аз промяна!
А не следващата съща смяна!
Уж свобода притежаваме,
а къде я прилагаме?
Има някакви закони,
но всички се държат като роми.
Тук си или богат, или беден,
най-често последен.
Имаш някакви мечти,
но вятърът прекършва твоите мечти.
Родината си е родина.
Най-красивата картина!
Дом, семейство и природа,
всеки може да напише ода.
Искаш да вървиш напред,
сега е твоят ред!
Решението не е лесно,
но тука ти е някак тесно.
Навън да дишаш можеш
и всичко, на което си способен да покажеш.
Там някой ще го оцени,
а няма да поиска веднага да ти навреди.
Много са тези,
различни от онези,
имат собствени тези,
а не са главорези.
Избрали са света,
правата, честта и реда!
Лишили са се от много,
но най-искрено искат го!
Чувстват празнота,
но не гледат всеки ден същата грозота.
Трудността е ясна,
раната е прясна!
С времето се свиква,
към хубаво лесно се привиква.
Всичко ще бъде наред!
Сега и занапред.
Вярвай, искай,
а не стой и не пискай!
Надявам се да дойде ден
и ти да си до мен!
Вкъщи,
тук, сега, къде, не се мръщи!
Всеки има си родина,
тя е неговата половина!!!
© Слънце Все права защищены