22.10.2010 г., 7:37 ч.

Емигранти 

  Поезия » Гражданска
814 0 1

Какво да правя тук?!

Сам или с някой друг...

Ти ли ще ме спреш?

Виж, че всеки втори е невеж.

Искам аз промяна!

А не следващата съща смяна!

Уж свобода притежаваме,

а къде я прилагаме?

Има някакви закони,

но всички се държат като роми.

Тук си или богат, или беден,

най-често последен.

Имаш някакви мечти,

но вятърът прекършва твоите мечти.

Родината си е родина.

Най-красивата картина!

Дом, семейство и природа,

всеки може да напише ода.

Искаш да вървиш напред,

сега е твоят ред!

Решението не е лесно,

но тука ти е някак тесно.

Навън да дишаш можеш

и всичко, на което си способен да покажеш.

Там някой ще го оцени,

а няма да поиска веднага да ти навреди.

Много са тези,

различни от онези,

имат собствени тези,

а не са главорези.

Избрали са света,

правата, честта и реда!

Лишили са се от много,

но най-искрено искат го!

Чувстват празнота,

но не гледат всеки ден същата грозота.

Трудността е ясна,

раната е прясна!

С времето се свиква,

към хубаво лесно се привиква.

Всичко ще бъде наред!

Сега и занапред.

Вярвай, искай,

а не стой и не пискай!

Надявам се да дойде ден

и ти да си до мен!

Вкъщи,

тук, сега, къде, не се мръщи!

Всеки има си родина,

тя е неговата половина!!!

© Слънце Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??