25 июн. 2024 г., 10:30

Еньовден 

  Поэзия
173 6 5

 

След изгрева, който в краката на патоса лази,
разтребвам небето над мене за бъдещи залези.

 

Застилам си нощното ложе със идващи срещи,
изпрани от съвести гузни и думи зловещи.

 

Поръчвам вечеря и вечер с луна като белег,
та споменът близък до мен тази нощ да си легне.

 

Да чуя вълка как ухажва вълчицата горда,
готов да разнищи човешки и кучешки орди.

 

Поръбил на своята мъка хастара кълчищен,
да кажа, че всяка любов ни е дадена свише!

 

Да кажа: смъртта е измислица само и точка,
макар да я чувам как трака към мене със токчета.

 

Две чаши любов си наливам под свода кармичен,
защото е карма и знам:
Любовта ни е ничия.

 

© Димитър Никифоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ехх...
  • Поръбил на своята мъка хастара кълчищен,
    да кажа, че всяка любов ни е дадена свише!
  • Много красиво и прозорливо.
  • Любовта е дар божи и щом сме запалени от Божието присъствие, значи...
    Димитър, явно си разочарован от друга любов, не тази която е твое достояние!
    Поздравления за творбата!🍀
  • Любовта си е само ваша!
Предложения
: ??:??