Пресъхнаха в мълчание реките.
Вода мълчах, подир мълчах и огън.
Наричах, но от думите преситена
смирих се и заслушах се във Бога.
Отпих роса, а утрото откри ми
от седем билки китка лековита.
За осмата трева не търсих име,
безимената липса да засити.
© Богдана Калъчева Все права защищены