21 февр. 2009 г., 14:47

Епоха 

  Поэзия » Гражданская
782 0 7

    ЕПОХА

 

  Една епоха със далечна епопея,
  ограбена от хиляди небрежности,
  лишена даже в онзи миг
  на светла истина
  от истинските ценности.

 

  Една епоха потънала във сляпа слава
  продаде ни измамна корист,
  удави ни в безнадеждната забрава,
  погребвайки лъжа и истина в едно.

 

  Една епоха убиваща и тез,
  които я обичаха,
  и тез, които мразеха я днес.
  Чия епоха търсехме за себе си,
  на дявола продала нашата чест?!

 

  Да! Таз епоха
  превръща се във свята епопея.
  Тя хиляди страдания роди
  и хилядите стонове на жадни
  отекват нейде в грозните й дълбини.

© Елеонора Миладинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??